Оm forening

Ligo russamDet russiske samfund (RUSSAM) har eksisteret siden 1998 og spiller en central rolle i at styrke båndet mellem de russisktalende og den Ruslands-interesserede del af befolkningen i Danmark. Samfundet hjælper med at viderebringe  kendskabet til den danske kultur blandt den russisk talende del af den danske befolkning (omkr. 5000 mennesker taler russisk i Danmark). Samfundet hjælper  såvel indfødte som tilflyttere med introduktion til den danske kultur og integrationsprocessen. Begge dele  har  afgørende betydning for både uddannelse, arbejdsliv og samfundet. Det er et langvarig proces, som kræver støtte og respekt.

Siden 1998 har RUSSAM (navnet på det russisk-danske samfund) arbejdet med flere kulturprojekter. Vi er en privat og politisk uafhængig forening, under ledelse af en frivillig og ulønnet bestyrelse. Økonomisk er vi afhængige af støtte fra fonde og af private donationer. Disse  har hidtil sikret, at vi har kunnet gennemføre kulturelle projekter på højt niveau. 

Forening afholder bl.a. en årlig fest i forbindelse med Fastelavn, hvor mennesker med forskellige religioner og kulturer kan opleve selskabsdans fra det 19. århundrede i smukke omgivelser. Ved sidste bal deltog omkring 100 gæster — se filmen her — https://youtu.be/gOb9eUpPDR4 .

Der afholdes også informationskurser om danske traditioner og kultur for russiske

tilflyttere (de fleste er dansk gift).

Forening laver desuden flere, årlige udflugter til historiske steder, relateret til den danske og russiske historie i Danmark.

Åbne debatmøder har siden år 2000 indbudt interesserede til foredrag,  om bl.a. dansk litteratur og kultur.